Themaloze week

Liefste kapoenen.
De afgelopen 2 weken nam juf ruim de tijd om eens te kijken wat jullie al goed kunnen, waar we nog aan moeten werken, om samen te spelen met jullie, de nieuwe peuters beter te leren kennen. Benieuwd wat we deden? Lees zeker verder!

We verwelkomen 3 nieuwe gezichtjes in klas: Fill, Karam en Mona. Welkom!




We leerden ons eigen lichaam wat beter kennen. Waar is mijn hoofd en wat zit er allemaal op ons hoofd? Waar zijn onze armen en handen? Wat is het verschil tussen je wenkbrauwen en wimpers,.... Nadien konden de kleuters zichzelf ook tekenen.








We speelden met de muziekinstrumenten. Eerst deden we een muziek en stil spel, daarna leerden we luid en stil muziek maken. Leuk he!




We knippen en scheuren grote snippers. Nadien mochten we die opkleven. Ondertussen kon juf ook eens testen welke kleurtjes al gekend waren: Neem een blauwe snipper en kleef die op,.... 











In een kringactiviteit leerden we ruimtelijke begrippen. De kleuters mochten een dier op een stoel zetten, onder de stoel, naast de stoel. Op het einde mocht iedereen nog eens op de bank rechtstaan en ervan springen. Dit ging al redelijk goed!









Ook de puzzels werden nog eens uit de kast gehaald. 





In de turnzaal mochten we nog eens met de fietsjes rijden. Juf Hilde en juf Gwenny stippelden een heel parcours uit. En of het leuk was!












We speelden spelletjes op de Ipads. 






Onze 1ste kleuters maakten ook kennis met hamertje tik.


Lieve groetjes!
De juffen!






















Reacties

Populaire posts